סדר יום מומלץ לילדים

הורים אהובים,
הרבה מהריבים והוויכוחים עם הילדים, הם סביב דברים קבועים ביום: מקלחת, נוהל בוקר, נוהל ערב, הכנת שיערים וכדומה.

כשאנחנו מייצרים בבית הרגלים קבועים, 
זה עוזר לילדים לאסוף את עצמם בקלות יותר, להקשיב ולהתכוונן ללו”ז הקבוע, בלי שתצטרכו לצעוק. 
יצרתי לכם מדריך עם לו”ז משפחתי מומלץ, 
מלא בהרגלים חיוביים ומחזקים. 
תיהנו, 
ד”ר שחר

אני מזכירה שאתם מוזמנים תמיד להישען עלינו במכון- במודיעין, חיפה ובזום,
בטיפולים שלנו: נוירו הדרכת הורים וייעוץ משפחתי, נוירו ייעוץ זוגי, טיפול רגשי לילדים ומבוגרים,
טיפול ואימון מוחי להפרעת קשב לכל הגילאים, טיפול בחרדה וקבוצות לחיזוק מיומנויות
רגשיות וחברתיות ילדים ונוער. 

תוכלו להשאיר לנו פנייה דרך האתר או להתקשר/לכתוב ווטסאפ למספר: 074-74-99-044

 

לו”ז קבוע מומלץ:

  1. התארגנות בוקר בשעה קבועה עם סדר קבוע
  2. חזרה מבית הספר: ארוחת צהריים, מנוחה קלה, הכנת שיעורי בית או למידה למבחן.
  3. סידור התיק לקראת מחר
  4. יציאה לחברים, חוגים, העשרה
  5. או לחלופין: זמן למשחקי קופסה משותפים (מומלץ מאוד!), יצירה, זמן שותף או זמן חופשי בבית. 
  6. אפשר לשלב גם ספורט משותף, ריקוד לצלילי מוסיקה בבית וכדומה- זמן כיף, העשרה ופינוק.
  7. חזרה הביתה כשעה לפני שעת השינה.
  8. נוהל לילה: ארוחת ערב, מקלחת, סיפור, זמן. משותף והליכה לישון. אל תפספסו את הזמן יחד של סיפור, שיח משותף וסתם התפנקות, הם משמעותיים מאוד. 
  9. הליכה לישון בשעה קבועה.

תיזכרו שהרגל לוקח לו את הזמן שלו כדי להפוך להיות הרגל 🙂 ולכן ביחרו להתמיד בלו”ז המשפחתי גם אם יהיו קשיים בדרך. בנוסף, תזכרו ש-20% מהזמן בהחלט אפשר לייצר שינויים (ואף חשוב) כדי לאפשר גם יכולת הסתגלות וגמישות. 

ואם בכל זאת לילד קשה להקשיב…

זיכרו שילדים עם קושי בוויסות רגשי, יתקשו יותר להקשיב ולווסת את המחשבות והרגשות שלהם, למרות לו”ז קבוע (הוא יקל, אך לא יפתור את הכל). וויסות רגשי מושפע כ-80% מאיתנו ההורים ולכן ההורות שלנו, הזוגיות שלנו והאווירה בבית, כולל יחסי האחים, משפיעים על יכולות הוויסות הרגשי, כלומר המצב הרגשי וההתנהגותי של הילד. 

במצב כזה, חשוב שתדייקו את ההורות: תקשורת מקדמת וחיובית, גבולות ברורים ועקביים, מודלינג נכון, תיווך ביחסי האחים וכדומה. גם פה, תזכרו שהכל עניין של עקביות ותרגול. כמה דגשים חשובים שיעזרו לכם: 

  1. שבו יחד כהורים, אפיינו את החוזקות והקשיים של ילדכם. 
  2. תבדקו באילו דברים אתם לא מדוייקים בהורות שלכם, לדוגמה: לא עקביים בגבולות, צועקים הרבה, רבים בניכם לפני הילדים בדרך לא מקדמת, נשאבים לפינג פונג עם הילד סביב גבולות ועוד. 
  3. נסו לדייק לאט לאט בכל אחד מהדברים האלו. תזכרו שכל שינוי שלכם ההורים- משפיע משמעותית על הילדים. 

ואם תרצו, תוכלו להיעזר בנו בנוירו-הדרכת הורים וטיפולים בילד (מודיעין, חיפה ובזום) וגם בנוירו-קבוצות החברתיות שלנו.  

בנוירו-ייעוץ משפחתי וטיפול ביחד אנחנו:

במהלך הטיפול והנוירו-ייעוץ משפחתי והדרכת ההורים, אנחנו עוזרים להורים לדייק את ההורות ואת הסביבה הביתית, את התגובות לילד ולדייק את השפה שבעזרתה הם עוזרים לילדים ללמוד מאירועים שונים בהם הוצף רגשית. במקביל (בהתאם לקצב ההתקדמות בטיפול), אנחנו נפגשים עם הילד 1:1 או מחליטים יחד עם ההורים להוסיף קבוצה חברתית, כדי לעזור לילד ללמוד כלים חשובים ולהתחזק מבחינה רגשית, התנהגותית וחברתית. 

בנוירו-ייעוץ משפחתי, אנחנו מסתכלים על כל המשפחה, ולכן הורים מגיעים עם קושי מרכזי של ילד אחד, אבל כל המשפחה צומחת ומתחזקת!

רוצים שנחזור אליכם לגביי הקבוצות, נוירו-הדרכת הורים וטיפולים במכון? מלאו פרטיכם כאן:

מאמרים מומלצים בתחום:

Lange, K. W. (2020). The need for alternative treatments for attention-deficit/hyperactivity disorder. Movement and Nutrition in Health and Disease, 4.‏

 

Sousa, S. S., Amaro Jr, E., Crego, A., Gonçalves, Ó. F., & Sampaio, A. (2018). Developmental trajectory of the prefrontal cortex: a systematic review of diffusion tensor imaging studies. Brain imaging and behavior, 12(4), 1197-1210.‏


Forbes, T. A., & Gallo, V. (2017). All wrapped up: environmental effects on myelination. Trends in neurosciences, 40(9), 572-587.

 

Hodel, A. S. (2018). Rapid infant prefrontal cortex development and sensitivity to early environmental experience. Developmental Review, 48, 113-144.‏

 

Roy, A., Hechtman, L., Arnold, L. E., Sibley, M. H., Molina, B. S., Swanson, J. M., … & Stern, K. (2016). Childhood factors affecting persistence and desistence of attention-deficit/hyperactivity disorder symptoms in adulthood: results from the MTA. Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry, 55(11), 937-944.

 

Noda, S., Shirotsuki, K., & Nakao, M. (2019). The effectiveness of intervention with board games: a systematic review. BioPsychoSocial medicine, 13(1), 1-21

 

תוכלו למצוא המלצות נוספות מתחת לקטגוריה ‘מכללה’ – מאמרים.