הורים אהובים,
וויסות רגשי זאת היכולת של ילדים ומבוגרים לווסת את המחשבות והרגשות שלהם. ילדים עם וויסות רגשי נמוך, סובלים מהתפרצויות כעס, קושי בדחיית סיפוקים, קושי בקבלת ‘לא’, קושי בקבלת סמכות או דעות שונות, היעלבויות מרובות, תפיסת עולם של שחור-לבן, חרדה, מתקשים יותר גם בבית וגם בגן ובבית הספר וחווים לצערנו יותר כישלונות.
וויסות רגשי מושפע כ-20 אחוז ממרכיבים מולדים והייתר סביבתיים- כלומר לנו ההורים ישנה השפעה משמעותית על הוויסות הרגשי- וזה אומר שאנחנו עלולים להחליש אותו, אך באותה מידה אנחנו יכולים גם לחזק אותו.
כדי להקל עליכם ועל ילדכם, הכנתי לכם מדריך עם 5 דברים
שתוכלו לעשות כדי לחזק את ילדכם רגשית והתנהגותית.
זיכרו שאתם מוזמנים להישען עלינו בעזרת הטיפולים במכון:
נוירו-הדרכת הורים וייעוץ זוגי,
טיפולים רגשיים, קבוצות חברתיות ועוד!
מודיעין, חיפה ובזום.
טלפון/ווטסאפ: 074-74-99-044
תיהנו,
ד”ר שחר
5 דברים שיעזרו לילדכם להתחזק רגשית והתנהגותית:
1. מודלינג זה מפתח חשוב בדרך
יש לנו נוירוני מראה במוח, שאחראיים בין היתר ללמוד מהסביבה על-ידי חיקוי. אם אתם מתעצבנים, כועסים, נעלבים, הילד שלכם יחקה אתכם. שימו לב לזה ונסו להיות המודלינג לוויסות הרגשי שאתם רוצים שיהיה לילדכם.
2. היו עקביים
בגבולות, בבקשות, 80 אחוז מהזמן גם בסדר היום- היו עקביים, זה משמעותי לחיזוק מערכת התפקודים הניהוליים של ילדכם. עקביות משמעותית לשיפור וויסות רגשי אצל ילדים- היות וכך הילדודס יכולים להבין באופן עקבי (והמוח יכול להפנים בצורה עקבית ורציפה) מה נכון מבחינתכם ומה לא.
חוסר עקביות הרבה פעמים גורם לחיזוק אזור המניפולציות והחלשה של אזור הברקסים ודחיית הסיפוקים (באונה הקדם מצחית) ומשם לוויסות רגשי נמוך. אם אתם מרגישים שילדכם ממש מתקשה לווסת את הרגשות שלו גם כשאתם עקביים, תוכלו תמיד לשלב את ספר הילדים שלי בקריאה משותפת ועבודה עם הכללים שמופיעים בו, כדי לחזק וויסות רגשי ולשפר דפוסי חשיבה חיוביים.
3.אני יודעת שזה קשה, אבל נסו לא לצעוק 🙂
צעקות הן תוצר של תחושת חוסר אונים מול הילד וניסיון ‘לתקן’ את ההתנהגות שלו, אבל למעשה הן ישיגו לכם את ההיפך.
תוכלו להיעזר במדריך שלי להפחתת צעקות בלחיצה כאן
4. ריבים בין אחים- תווכו לילדכם מצבים וריבים בניהם ולמדו אותם כיצד לפתור את הקושי
חשוב מאוד- אנחנו לא שופטים או פותרים את הריב,
אנחנו מלמדים את הילדים שלנו לעצור את המוצפות הרגשית ובמקום להישאב לריב,
לפתור את הקושי. תוכלו להיעזר במדריך שלי ליחסי אחים טובים בלחיצה כאן
5. בלי שפע מוגזם
שפע מוגזם לא מפנק את הילדים, אלא הוא מחליש את האזור במוח שאחראי
על דחיית סיפוקים והנאה מדברים שאנחנו עושים. שפע מוגזם למעשה מלמד את המוח
לנסות להשיג סיפוקים מיידיים ללא המתנה וגדולים ככל הניתן. במחקרים, שפע מוגזם
גם קשור לקשיים של ילדים בצמיחה כלכלית ובקריירה כאנשים מבוגרים וכן גם לרמות אושר נמוכות יותר לאורך חייהם. לכן, זיכרו שזה נחמד לפנק ולתת, אבל במידה. תנו לילדכם להתאמן על היכולת גם ליהנות ממה שהם מקבלים ומהיכולת ללמוד שלא הכל מקבלים ישר או בקלות. זה ממש ממש בסדר ואפילו חשוב עבורם לזמן הילדות ולכל החיים.
ובונוס קטן לסיום- אל תשכחו שמסכים זאת התמכרות והיא גורמת לתחלואה של המוח (בקבוצת המחקר שלנו הראנו שלילדים שצופים ומשחקים במסך בצורה מוגזמת, יש פחות תאים וקשרים בין תאים במוח!) ולכן ממליצה מאוד- לא לעבור את השעתיים ביום וליצור עם ילדכם טבלת רעיונות לדברים שאפשר לעשות במקום מסכים.
רוצים שנחזור אליכם לגביי קבוצות חברתיות או טיפול? מלאו פרטיכם ונחזור בהקדם
